Citeste PERLE DE LA BAC 2013 si in acest an

Urmaream cu maxim interes si amuzament cate perle au aparut anul trecut, insa si in 2013 vor apare perle de la bacalaureat. Fraze scrise in graba, multe din necunoasterea subiectului, au ajuns de tot rasul. Avand in vedere ca examenul de bac este in derulare, va trebui sa mai asteptam pana le voi vedea pe cele mai noi. Pana atunci, va voi reaminti unele din anii trecuti:

“Moromete a fost un luptator pentru libertate de care se temeau dusmanii.”

“Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia. In “Scrisoarea a treia” se desfasoara batalia de la Rovinari.”

“Apa in general este de forma lighida.”

“Scoala Ardeleana nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare.”

“Ce este personajul? Un dirijor intr-o multime mare, un ecou intr-o padure deasa, un totul ori un nimic.”

“Haiducii din doine, balade si idile erau liberi si fericiti ca pasarile, animalele si pestii care zburda prin codri. De cum venea primavara, haiducii cei harnici plecau in padure. Acolo ei cantau sufland din frunza si lasandu-i pe boieri cu buza umflata.”

“Filip al II-lea a intemeiat capitala la Paris ca pana atunci nu era deloc.”

“Pe Gherila si Senila, Spanul il trimite dupa salata cu gandul ca il va manca, apoi sa aduca si piatra din capul cerbului.”

“Drumetii veneau la Hanul Ancutei pentru a minca si a bea vin din ulcicile noi ca alea vechi erau sparte!”

“Nu pricep de ce un poet asa mare a iubit o femeie care mai mult tace, iar cand vorbeste, o face altfel decat el, de nu s-au inteles. Poate ca nui vorbea pe romaneste.”

“Lapusneanu s-a tinut de cuvant cand a zis ‘De ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu!’ dovada ca azi cel mai intalnit nume este Popescu.”


>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>